Ajankohtaista

Maalinpoistotyöt

Hilseileekö vanha peltikattosi ? Onko muovipinnoite lähtenyt kesimään katollanne ? Suoritamme vuosien kokemuksella joko maalaustyön yhteydessä tai erikseen sopien maalien sekä pinnoitteiden poistotöitä. Kalustoomme kuuluu peräkärryissä liikuteltavat isot polttoöljytoimiset kuumavesipesuyksiköt  sekä korkeapaineruiskut maalinpoistoaineiden levitykseen.  Erilaisilla nostimilla ja nostokoneilla suoritamme erikseen arvioiden hankalammaltakin näyttävän katon puhdistuksen. Edellyttäen tietenkin koneen pihaan mahtumisen.

 

Tässä lähtökohtaa operaatio maalinpoistolle. Kaksi kesää sitten maalattu katto eli 2006  vuonna oli vanhempi nokisutari kertonut talon isännälle haluavansa maalata katon. Kuulemma ainakin 10 vuoden kokemus. No pesu oli ollut kuulemma perusteellinen mutta jäljestä päätellen joko pesu on epäonnistunut tai pellin pinta oli ollut liian kuuma alkydipohjaiselle maalille. Peltikatto itsessään yli 80 vuotta vanha ja alapuolelta vielä täysin terve, eli perusteltua oli elvyttää katto maalaamalla. Ja maalaus ei tässä tapauksessa olisi onnistunut ilman vanhojen maalikerrosten poistamista.

Piha suojattuna suodatinkankaalla ennen maalinpoiston aloitusta. Samalla mainosta PekkaNiskan uudelle nostokalustolle. Tuollaisella nivelpuomilla ja erillisellä zoom putkella varustetulla nostimella noustaan katolle suht ahtaassakin tilassa. Tuo suodatinkangas on muuten todella enemmän kuin tarpeen, jotta saataisiin pienemmätkin maalisilput korjattua pois. Nurmikolta niitä tulee vielä seuraavanakin kesänä varmasti vastaan.

Ensimmäinen vaihe suoritettuna. Eli kuumavesipesu rotojet suuttimella varustetulla Kärcher pesurilla noin 200 bar paineella. Kuten kuvasta näkee on kaikki hilseillyt maali kattopinnasta jo irronnut. Voidaan alkaa laittamaan korkeapaineruiskutus laitteistoa jo pikkuhiljaa tulille niinsanotusti.

Kattopinnalle on nyt ajettu ensimmäinen käsittelykerta Solmaster-maalinpoistoainetta korkeapaineruiskulla. Kuten voi helposti huomata on poistoaine purrut mukavasti . Tosin erikseen sekoittaen erillistä kiihdytin ainetta maalinpoistoaineen joukkoon on saatu tehostettua poistoaineen vaikutusta. Tässä katossa käsittely suoritettiin 3 eri kertaan.

Kuten piippujen kyljistä voi huomata niin mukavasti kesii maalit irti ruikutetulta alueelta.

Nostimesta käsin on mukava tehdä tämä työvaihe. On jalat kokoajan tasaisella pinnalla ja voin kertoa, että tuo maalinpoistoaine on liukasta tavaraa pellin päällä... ;)

Lape poistettuna kaikesta irtoavasta maalista. Pohjalla loistava sekaväri on vuosikymmeniä vanhaa lyijypohjaista maalia ja pysyy paikallaan kuten muissakin kohteissa on tehnyt . Kokemuksesta tiedämme, että tuo lyijymaali on ja pysyy tulevan maalauksen pohjalla takuuvarmasti. Edes 3 Solmaster käsittelykertaa ei riittänyt saamaan mitään näkyvää aikaiseksi tuossa lyijymaalissa. On sitä ennenvanhaan ollut kovat myrkyt käytössä. Pakko huomata tuollainen asia.  Laskimme että 5 kerrosta maalia lähti kuitenkin vanhoja maaleja katosta. Katto on maalattu myöskin toimestamme pensselityönä  syksyllä -08 siten, että ensimmäinen värikerros tuli kauttaaltaan Eskaron Ritari-Ruosteenestopohjamaalilla ja pintaväri tuli Rk-Peltikattomaalilla kauttaaltaan ja päivitämme myöhemmin kuvia katon nykytilasta kun saadaan aikaa kulumaan maalauksesta.

Katso myös tarkemmin kuvattu ja selostettu peltikaton maalaustyöseloste kuvitettuna peltikaton maalaustyö osiosta. Sivuja päivitetään jatkuvasti.

 
 
© 2008 Etelä-Suomen Kattohuolto Oy Servia Kotisivut™