Ajankohtaista

Antreantie5.Espoo

Noin 700 m2 ja 7 asunnon tasakattoisen rivitalon katon perusteellinen remontti.

 

Lähtökohtaisesti tilanne oli sellainen, että katto oli vuosien saatossa vuotanut sieltä sun täältä ja sitä oli paikattu ja materiaaleja vaihdettu bitumista, tähän allaolevaan protan- katteeseen.

 

Kattotyö tarjottiin kokonaisurakkana purkuineen ja telttauksineen, eli koko talon katto-osio tultaisiin telttaamaan työn ajaksi. Syykin hyvin yksinkertainen. Katto purettaisiin sisäkattoa myöden putipuhtaaksi ja sitä ei tehdä ihan käden käänteessä, ja sateen tullessa olisi vedet takuuvamasti jonkun asukkaan olohuoneen parketilla.

Kuten voi jo aavistella ei 700 m2 peittävää suojaa rakenneta myöskään hetkessä. Telinekatajan kaverit suorittivat mallikkaasti tarjoamansa telttausurakan kasauksineen sekä purkuineen. Rautaa noihin telineisiin menee vähintäänkin kiitettävästi.

 

Purkutyöt aluillaan. Kuten kuvastakin näkyy, on protan katteen alla ollut suodatinkangas ja sen alla vanhat bitumikerrokset. Suodatinkankaasta voi nähdä, että märkää on ollut joka puolella.

Ja bitumikerrosten alta löytyy sitten vanha aluslaudoitus eli raakaponttilauta tässä tapauksessa.

Purkutyötä piisaa . Isoja jätelavoja taisi mennä 12 kpl kaiken kaikkiaan.

Vanhat kattotuolit olivat keskimäärin 1200 mm jaolla. Taisi osa olla jopa yli 1400 mm. Eli ei ollut ihme, kun vanha laudoitus jousti jalan alla kävellessä pahasti.

Siellä jo näkyy sisäkaton harvalaudoitus ja höyrynsulkumuovi.

Tällainen purkutyö on tavallaan täydellisen kaaoksen kanssa painimista. Siinä ei kuitenkaan itku auta, vaan on kaikki tavarat saatava paikoilleen ja jätteet kaatopaikalle tavalla tai toisella.

Tavaraa on kun aikanaan "raatteen tiellä" konsanaan. Mutta kyllä työtä on mukava tehdä katoksen alla suojassa sateelta. Purkutyön aikana tuli vettä kuin saavista kaatamalla. Olisi mennyt koko rakennus purkuun ilman telttaa varmasti.

Kun syksyllä tehdään katon uudistamista siten, että myös lämpöeristeet uusitaan , on syytä olla nopea ainakin uusien lämpöeristeiden puhalluksen suhteen. Karkaa avonaisen katon kautta lämpö koko nopeasti harakoille.  Tänne työmaalle tuli Termex eriste.

Mukava aina kun saa koko katon vaihtaa perusteellisesti. Ei jää mitään arvailujen varaan piilossa olevien rakenteiden suhteen.

Sieltä sitä tulee uutta lämpöeristettä suoraan kuorma-auton lavalta. Puhallustyössä kaksi kaveria töissä . Toinen autossa syöttää ja toinen katolla levittää .

Olimme tilanneet levytavarat ennen katon purkua . Oli itsestään selvää, että 15 mm Wisa-levyä ei saisi jäykäksi 1400mm kattotuolijaolla. Suunnittelijat määräsivät kattotuolien päälle asennettavaksi 2x4" mitallistetun koolauksen. Se asennettiin 450mm jaolla. Muutama kilometri meni tuota koolinkia, mutta tulihan vahva alusta vanerille.

 

Siellä levytystä aloitellaan samalla reuna-alueilla.

Palovillan asennusta ennen levytystä asuntojen väliseinien kohdilla.

Uutta Wisa-levyä asennellaan tulevalle bitumikatteelle alustaksi.

Kokoajan vain helpompi liikkua kun saa kovaa levyä jalkojen alle.

Kaivopoteroihin mallaillaan uusia haponkestäviä uv-kaivoja .

Alkaa toinen kattopuolisko olemaan jo piilossa levyn alla.

Pohjahuovituksen mallailua kaiken mahdollisen tavaranpaljouden keskellä.

Hommat etenevät suunnitellusti etuajassa aikataulua.

Siinä hitsataan uutta alushuopaa kiinni levytykseen. Reuna on jo korotettu ja materiaalina Icopalin raitahitsattava Ventipolar.

Siinä pohjustetaan kattovalokupukehysten puutavaraa jo valmiiksi pohjahuovitetun katon päällä.

Pohjahuovitus jatkuu...

Valokupu kehikoiden suunnittelua ja asennusta.

Näitä samanlaisia kehikoita oli tehtävänä 25 kpl.

Alkaa olemaan katto pian pohjahuovissaan.

Työt edenneet jo pintahuovitukseen.

Siitä se alkaa olemaan huopatyöllisesti valmis työmaa.

Tässä jo peltitöissä . Kattovalokupujen juuripellitykset työn alla.

Siinä onkin sitten jo työnaikainen suoja pois katolta. Urakka alkaa olemaan loppusuoralla.

Siinä se on valmiina tämä projekti.  Kuvat on otettu ihan kamerapuhelimella töiden lomassa, eli ei paras mahdollinen kuvanlaatu näissä kuvissa, mutta silti kuva kertoo enemmän kuin puheet aina.  Valmista tuli.

 

 
 
© 2008 Etelä-Suomen Kattohuolto Oy Servia Kotisivut™