Ajankohtaista

Vuotopaikkaukset

Kattovuotojen paikantaminen, korjaustoimenpide kartoitukset sekä paikkaustyöt ovat meille arkipäivää läpi vuoden. Oli kyseessä sitten minkälainen vuoto tahansa. Ja minkälaisella kattotyypillä tai katemateriaalilla tahansa. Pääsääntöisesti olemme kuitenkin bitumikattojen vuoto-ongelmien korjaukseen ja paikannukseen keskittynyt yritys, mutta myös tiilikatto,peltikatto,protankate,mineritkate ongelmat voimme tarvittaessa vuotopaikantaa ja sopimuksen mukaan myöskin joko organisoida korjattaviksi tai korjata itse erikseen aikatauluttaen.

 

Kerrostalon kaivo on tullut määräpäähän. Samalla vaihdetaan putkiurakoitsijan kanssa yhteistyössä koko vaakaputkitus. Kattokaivo on eristetty erillisellä kehikolla muusta katosta ja suojattu pressuttamalla työn ajaksi.

 

Uppopumppu hoitamassa kehikon ulkopuolelta vettä pois katolta tulvan välttämiseksi.  Kehikon sisällä katto aukaistu korjaustöitä varten.  

 

Uusi kaivolähtö sovitettuna . Samoin uudet putkitukset kannatettu valmiiksi paikoilleen.

Esimerkki 2.

Tässä on saavuttu katolle . Lähtökohta on se, että alapuolella olevaan liikkeeseen tulee vesi joka sateella. Kuten huomaa vanha bitumi on suojakivetyksen alla piilossa ja pinnat ovat huonossa kunnossa.

Kattovuoto korjattuna !  Alusta puhdistettu ja liekitetty elollisen toiminnan poistamiseksi. Kaivo vaihdettu haponkestävästä teräksestä valmistettuun uv-malliin. Läpivienti eristetty uudelleen sekä kattopintaa paikattu uudella vesieristeellä ja vanhat pellit asennettu takisin paikoilleen.



Vuotopaikannus

Allaolevassa kohteessa suoritimme hätätyönä alkupaikkuun sekä korjasimme katon jiirin . Lähtötilanne se, että allaolevaan elintarvikekauppaan tulvi vesi suoraan ruokahyllyyn ja oli kiire saada katto jälleen pitäväksi.

Katteena App-Kermi. Ryppyyntynyt pahasti jiireistä ja vesi hyllyy kermien välissä. Ja vuotaa kaupan lihahyllyyn kohteeseen saavuttaessa.

Ja kuten kuvasta näkyy niin vettä on paljon väärässä paikassa. Lisäksi huomattiin, että edellinen kattourakoitsija oli tehnyt huopatyönsä suoraan jiirissä olleen mudan ja roskien sekaan. Ei hyvä!

Tässä jiiri aukipuukotettuna odottamassa puhdistusta sekä liekitystä. Vesi-imuri on kova sana tässä kohtaa.

Liekitys käynnissä. Muta ja roskat poistettu välistä.

Alemmalla katolla oli sama työ vastassa. Joutu avaamaan koko jiirin puhdistusta sekä kuivatusta varten. Ylempi katto alkaa olemaan jiirin osalta tässä vaiheessa valmiina.

Tältä ei saa huopakaton alusen muuten näyttää milloinkaan! Ei tarvitse ihmetellä miksi kaupassa lihat pilaantuvat.

Paikkaus valmis jiirin osilta. Vuoto loppui ja taas päästään katon kanssa eteenpäin vailla huolia äkillisistä jiirivuodoista !

 
 
© 2008 Etelä-Suomen Kattohuolto Oy Servia Kotisivut™